Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 14. kolovoz 2022.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


25. rujna 2015

Pas Mona oboljelima od Alzheimera vraća govor

news_image
Pionirski projekt terapije oboljelih od Alzheimerove bolesti pomoću pasa u Domu za starije osobe Sveti Josip u Zagrebu bilježi odlične rezultate.

21. rujna 2015

Ona se nije sposobna promijeniti. Moram se mijenjati ja

news_image
Danas se u svijetu obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti, a danas u podne će DUSAB – dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija otvoriti svoj prostor u staroj zgradi Atlantske plovidbe. U Dubrovačkom Listu tim povodom objavljujemo svjadočanstvo člana udruge DUSAB Miroslava Kasača, s ciljem jačanja javne svijesti…

21. rujna 2015

Oboljeli od Alzheimera i dalje su stigmatizirani u našem društvu

news_image
Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, 21. rujna, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest (HUAB) upriličuje niz događaja na zagrebačkom Cvjetnom trgu i u drugim hrvatskim gradovima pod geslom "Jesenja ruža za jesen života", a posebna pozornost ove je godine usmjerena na žene jer su najugroženije od Alzheimerove bolesti i nose najveći teret kao skrbnici dementnih …

21. rujna 2015

U Osijeku se planira otvoriti hospicij i dnevni centri

news_image
Kome se obratiti za konkretnu pomoć kada u obitelji imate osobu oboljelu od Alzheimerove bolesti? Mogu li obitelji koje skrbe o oboljelim osobama dobiti pomoć volontera, ali i stručnjaka? Kako bolesnika zaštiti da svoju imovinu ne prepiše nepoznatoj osobi? To su samo neka od brojnih pitanja koja su se mogla jučer čuti na Alzheimer caféu u Osijeku 21. rujna 2015.

21. rujna 2015

Nove prostorije udruge DUSAB

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti svečano su otvorene nove prostorije Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija na adresi Od Svetog Mihajla 1. Na otvaranju su nazočili članovi udruge, njegovatelji i članovi obitelji oboljelih, prijatelji udruge te predstavnici javnog života grada i županije. Na otvaranju su …

20. rujna 2015

Demencija - Pakao života s najbližima koji su zaboravili da nas jako vole

news_image
Prilog Nedjeljnog Jutarnjeg lista objavljen 20.9.2015. s potresnim pričama o Alzheimerovoj bolesti s kojom se obitelji bore bez pomoći države.

19. rujna 2015

Edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života” u Požegi

news_image
U organizaciji Palijativnog tim LiPa iz Pakraca u povodu svjetskog dana Alzheimer bolesti u Požegi je 19. rujna 2015 održana edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života”. Na štandu u pješačkoj zoni građani su mogli dobiti informacije o ovoj bolesti, a prodajom ruža članovi tima prikupljali su donacije za daljnje aktivnosti.

19. rujna 2015

Kako je moj muž Ivan, veliki doktor za mozak, polako odlazio zbog Alzheimera

news_image
Ljiljana Kerepčić Ratkaj detaljno o svojim posljednjim godinama s prim. dr. sc. Ivanom Kerepčićem, dugogodišnjim ravnateljem neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koju je radikalno unaprijedio.