Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 28. lipanj 2017.

Publikacije HUAB-a

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest za svoje članove pripremila je nekoliko priručnika o njezi osoba s AB te izdala biltene u kojima se nalaze informacije o radu Udruge i niz drugih korisnih savjeta.


Jubilarni Bilten Udruge

Bilten Udruge u povodu njezine 15. obljetnice osnutka i djelovanja.

Bilten možete pročitati / preuzeti ovdje (otvara se u novom prozoru/kartici preglednika).

Živjeti i brinuti se o osobi s Alzheimerovom demencijom

Ovaj praktičan i jednostavno pisan priručnik trebao bi pročitati svako tko brine o dementnim osobama. Uz brojne ilustracije on objašnjava što je sve dobro činiti bolesnicima kako bismo im olakšali posljedice Azheimerove bolesti.

Alzheimerova demencija: dijagnosticiranje, šifriranje i inicijalna terapija

Ova brošura sadrži osnovne informacije o prepoznavanju, dijagnosticiranju i šifriranju Alzheimerove demencije, te propisivanju inicijalne terapije ako dođe do najdramatičnije akutne dekompenzacije psihičkog stanja oboljelog – delirija. Namijenjene su prvenstveno liječnicima primarne zdravstvene zaštite, a cilj im je sprječavanje hospitalizacije ili skraćivanje vremena hospitalizacije, pravovremenom aplikacijom adekvatne terapije, te dobivanje relevantnih podataka o broju oboljelih u Hrvatskoj.

Bilten Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest

Ovim prvim Biltenom HUAB-a željeli smo obuhvatiti rad kroz proteklo desetljeće, vjerujući da rad Udruge i suradnja s obiteljima nije bila uzaludna. Naš će rad i dalje biti usmjeren ka poboljšanju kvalitete života bolesnika i njegove obitelji, pa i ovaj bilten namjenjujemo svim dosadašnjim članovima kao i onima koji će, igrom sudbine, postati naši članovi.

Jesenja ruža za jesen života

Brošura u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti - 21.rujna 2009 godine

Sadržaj ove brošure uz ostalo obrazlaže kako prepoznati i prihvatiti Alzheimerovu bolest te kako se odnositi i njegovati oboljele.

Upoznaj lica demencije

Brošura u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti - 21. rujna 2011.

Brošura upoznaje s više činjenica o demenciji te art-terapiji, jednoj od mogućnosti u nefarmakološkom pristupu tretiranja poremećaja ponašanja u oboljelih od demencije.