Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 20. srpanj 2024.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


27. prosinca 2017

BORBA PROTIV TEŠKE BOLESTI

news_image
Lutale smo po bolnicama, udrugama, zavodima, plakale, vrištale, hvatale zraka. Ništa ne pomaže, ni ljubav, ni želja, ni snaga. Alzheimer je jači...

15. listopada 2017

Prvi prekogranični susret osoba s demencijom

news_image
Prvi prekogranični susret osoba s demencijom, njihove rodbine i njihovih njegovatelja iz domova umirovljenika u Umagu, Izoli i Kopru održan je 13. listopada u Ankaranu.

15. listopada 2017

Preporuke za oblikovanje prostora za osobe s demencijom očekuju se s nestrpljenjem

news_image
13. listopada 2017. Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest je u Domu Senior Care u Križevcima održala Alzheimer Café kojemu je prisustvovala i Margareta Međerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH sa suradnicima te predstavnici udruga umirovljenika Grada Križevaca.

13. listopada 2017

Tečaj Bolesnik s Alzheimerovom bolešću u ordinaciji liječnika obiteljske medicine

news_image
13. listopada 2017. u Klovićevim dvorima u Zagrebu održan je tečaj „Bolesnik s Alzheimerovom bolešću u ordinaciji liječnika obiteljske medicine„.

4. listopada 2017

Alzheimer je još uvijek bolest puna stigmi i predrasuda u hrvatskom društvu

news_image
U Zagrebu je trenutno registrirano 12.600 oboljenih old Alzheimerove bolesti. Život tih osoba vrlo je težak jer su oni u 90 % slučajeva prepušteni svojim obiteljima. O njima se mora skrbiti danonoćno i to dugotrajno, najčešće u periodu od 10 godina, a u svega nekoliko domova je otvoren odjel za oboljele od demencije.

3. listopada 2017

U Berlinu je započela radom 27. konferencija Alzheimer Europe

news_image
750 sudionika iz 42 zemlje započeli su radom na 27. europskoj konferenciji o Alzheimerovoj bolesti u Berlinu koja se održava od 2 do 4. listopada 2017.

23. rujna 2017

Testiranje spoznajnih umanjenja u Ljekarnama Zagrebačke županije

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti 2017 Ljekarne Zagrebačke županije su u suradnji s Hrvatskom udrugom za Alzheimerovu bolest uvele mogućnost testiranja spoznajnih sposobnosti čime se može otkriti potreba za daljnjim liječničkim dijagnostičkim postupcima. To je prva takva akcija u našoj zemlji, a njezini rezultati poslužit će kao poticaj za širenje ove jedno…

21. rujna 2017

LiPa obilježila Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2017

news_image
Povodom obilježavanja današnjeg Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, ali i mjeseca iste, članovi Palijativnog tima LiPa na pakračkoj tržnici održali su promotivnu akciju „Jesenja ruža za jesen života“.