Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 20. srpanj 2024.

Obavijest o autorskom i srodnim pravima

Svi sadržaji objavljeni na portalu Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, uključujući tekstualne, likovne, programske i ostale materijale, zaštićeni su zakonskim propisima o autorskim i srodnim pravima. Ponovna uporaba tekstualnih sadržaja objavljenih na mrežnim stranicama HUAB-a ograničena je isključivo za nekomercijalne svrhe uz nužno poštivanje autorskih prava i srodnih propisa (posebice navođenja izvora i imena autora), a korištenje fotografija i video zapisa koje nisu prenesene s vanjskih stranica dozvoljeno je bez prethodnog odobrenja HUAB-a samo za nekomercijalne svrhe na načelima poštenog korištenja autorskog prava.

Sadržaji na mrežnim stranicama HUAB-a koji su preneseni iz drugih izvora podliježu pravilima ponovne uporabe koja su objavljena na stranicama s kojih su sadržaji preneseni.

U slučaju prekršenog autorskog ili srodnog prava, kada HUAB ocijeni to potrebnim, poduzet će potrebne mjere protiv prekršitelja i bez prethodnog upozorenja.

Detalje o zaštiti autorstva i srodnih prava možete pročitati u Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima Republike Hrvatske.

Izjava o poštenom korištenju autorskih prava

Ponegdje su na mrežnim stranicama HUAB-a nalaze sadržaji, posebice fotografije i video isječci, čija uporaba nije autorizirana od nositelja njihovih autorskih prava. To je učinjeno u vjeri da neprofitna i edukacijska svrha ovih mrežnih stranica predstavlja pošteno korištenje tuđih autorskih prava sukladno stavovima i odrednicama anglosaksonskog prava (primjerice: #107 of the US Copyright Law) i stavovima o poštenom korištenju autorskih prava u većini zemalja.

U slučaju da pojedini autor to smatra potrebnim, bez prigovora uklonit ćemo njegove sadržaje s mrežnih stranica HUAB-a. Za sve prigovore u tom smislu obratite se administratoru mrežnih stranica HUAB-a: admin@alzheimer.hr, za što se možete koristiti obrascem na stranici kontakti.

U Zagrebu, svibnja 2018. godine.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest