Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 24. travanj 2024.

Na području Slavonsko-baranjske županije živi 6.500 osoba s Alzheimerom

Glas Slavonije

ned 17.04.2016. 16:06:00

235178.jpg

- Procjenjuje se kako od Alzheimerove bolesti samo u Osječko-baranjskoj županiji boluje više od 6.500 ljudi, a ta se brojka povećava iz dana u dan – rekla je Silvija Dološić, predsjednica udruge „Memoria“ Osijek, na predavanju održanom 17. ravnja 2016. u prostorijama dnevnoga boravka udruge Aktivni umirovljenici Osijek.

Tom prigodom rečeno je i kako se širi znanje o ovoj bolesti, pruža se potpora oboljelima, ali i pridonosi stvaranju društveno odgovornijeg odnosa prema problemima koje Alzheimer nosi. U sklopu Alzheimer Caféa predavanje je održao i dr. med. spec. psihijartije Tomislav Pavlović, koji je dao uvid u to što je uopće Alzheimerova bolest te moguće načine njezine prevencije.

- Najgore je kod ove bolesti to što ona uvelike pogađa ne samo bolesnike nego i njihove najbliže koji im cijelo vrijeme moraju biti na raspolaganju - rekao je Pavlović te dodao kako je uvijek otvoren za pitanja i savjete. “Ova je udruga samo jedna od dvije udruge koja javno progovara o ozbiljnoj bolesti 21. stoljeća”, kaže predsjednica Dološić, a ovim se predavanjem radi veliki korak u osvještavanju građana o njezinim opasnim posljedicama.

Autor: D. Šanić. Foto: D. Kibel

Tags: