Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pet., 02. prosinac 2022.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


20. rujna 2017

Čestitka Hrvatskog Sabora HUAB-u

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se obilježava 21. rujna, čestitam Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest na trudu i zalaganju koje ulažete kako biste upoznali javnost i predstavili građanima ovu tešku bolest. Čestitam vam što javnim predstavljanjem svojeg djelovanja te promocijom problematike vezane uz ovu bolest obilježavate svake godine ovaj dan.

10. lipnja 2017

Ostavio je sve kako bi bio uz suprugu koja ima Alzheimera

news_image
Proslavljeni rukometaš Hrvoje Horvat danonoćno njeguje i čuva oboljelu suprugu Dunju koja zadnje dvije godine ne može bez njegove potpore jer je oboljela od Alzheimerove bolesti.

14. svibnja 2017

III. hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem

news_image
Od 15. do 17. studenog 2016. u Opatiji je u nazočnosti 550 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva održan 3. hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem. Organizatori su bili Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju Hrvatskog liječničkog zbora te Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za zaštitu zdravlja starijih…

14. svibnja 2017

Alzheimer Café i potpora obiteljima

news_image
Članak o potpori koju HUAB pruža obiteljima putem Alzheimer Caféa objavljen u Glasu koncila 23.4.2017.

21. ožujka 2017

Imate li Alzheimera? Riješite test i saznajte to na vrijeme...

news_image
Važno rano prepoznati i dijagnosticirati Alzheimerovu bolest. Čimbenici rizika su: životna dob ženski spol, traume glave, pušenje, debljina i dijabetes.

5. listopada 2016

U čakovečkoj Srednjoj školi dali obol Alzheimerovoj bolesti

news_image
Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se održava 21. rujna, Srednja škola Čakovec odlučila je dati svoj doprinos u njegovom obilježavanju. U petak su organizirali posjet članova Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

21. rujna 2016

Apel Svetog Oca

news_image
Pozivam sve da se, Marijinom usrdnom brižnošću i nježnošću Milosrdnog Isusa, "sjete" onih koji boluju od Alzheimetrove bolesti i njihovih obitelji kako bi osjetili našu blizinu.

21. rujna 2016

Bandić predvodio povorku ‘Hod sjećanja’

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti, obišao je, na Europskom trgu, štandove u sklopu manifestacije Jesenja ruža za jesen života te je predvodio povorku Hod sjećanja u svijetu poznatog kao Memory Walk.