Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 06. srpanj 2020.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


5. listopada 2016

U čakovečkoj Srednjoj školi dali obol Alzheimerovoj bolesti

news_image
Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se održava 21. rujna, Srednja škola Čakovec odlučila je dati svoj doprinos u njegovom obilježavanju. U petak su organizirali posjet članova Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

21. rujna 2016

Apel Svetog Oca

news_image
Pozivam sve da se, Marijinom usrdnom brižnošću i nježnošću Milosrdnog Isusa, "sjete" onih koji boluju od Alzheimetrove bolesti i njihovih obitelji kako bi osjetili našu blizinu.

21. rujna 2016

Bandić predvodio povorku ‘Hod sjećanja’

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti, obišao je, na Europskom trgu, štandove u sklopu manifestacije Jesenja ruža za jesen života te je predvodio povorku Hod sjećanja u svijetu poznatog kao Memory Walk.

21. rujna 2016

Udruga DUSAB obilježila svjetski dan Alzheimerove bolesti

news_image
Kao i prošle dvije godine, Udruga DUSAB (Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija), obilježila je Svjetski dan Alzheimerove bolesti u Dubrovniku s ciljem jačanja svijesti o Alzheimerovoj bolesti i demenciji.

20. rujna 2016

Izvješće o Alzheimerovoj bolesti za 2016.

news_image
Svjetska udruga za Alzheimerovu bolest izdala je 20. rujna 2016. Izvješće o Alzheimerovoj bolesti za ovu godinu. Ono naglašava potrebu poboljšanja zdravstvene zaštite osoba koje žive s demencijom.

20. rujna 2016

Stanje Alzheimerove bolesti u Mediteranskoj regiji

news_image
Mediteranska Alzheimer alijansa je uoči Svjetskog dana Alzheimerove bolesti objavila izvješće o stanju Alzheimerove bolesti u zemljama svoje regije kojemu je ključni cilj učiniti Alzheimerovu bolest javno-zdravstvenim prioritetom Mediterana.

1. rujna 2016

Znanstvenici sve bliže lijeku za Alzheimera

news_image
Studija u koju je uključeno 165 pacijenata podgrijala je nade za pronalazak dosad najučinkovitijeg lijeka za Alzheimerovu bolest. Kod tog neizlječivog neurološkog oboljenja smatra se da ključnu ulogu u njegovu razvoju ima protein amiloid koji je normalno prisutan u mozgu. Jutarnji list (Life - Znanost), 1.9.2016. Autor: Tanja Rudež

21. srpnja 2016

Oboljeli od Alzheimera, potpuno nesamostalni, nisu invalidi!

news_image
Alzheimerova se bolest u Hrvatskoj danas veoma brzo širi. Budući da je riječ o degeneraciji mentalnog sustava naše društvo još uvijek na Alzheimer gleda s predrasudama ne znajući da ona oboljelima i njihovim obiteljima iz temelja mijenja živote. Osim društvene stigme s kojom se moraju boriti, osobama koje zadesi nesretna Alzheimer sudbina svakodnevicu ne olakšava ni d…