Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 20. srpanj 2024.

Preporuke za oblikovanje prostora za osobe s demencijom očekuju se s nestrpljenjem

ned 15.10.2017. 13:15:00

AC-Križevci-13-10-17-1.jpg

13. listopada 2017. Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest je u Domu Senior Care u Križevcima održala Alzheimer Café kojemu je prisustvovala i Margareta Međerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH sa suradnicima te predstavnici Centra za socijalnu skrb Križevci i udruga umirovljenika Grada Križevaca.

Govoreći o načinima kako se prikladnim dizajnom domova za starije može unaprijediti kvaliteta života osobama s demencijom, Tomislav Huić, dopredsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, predstavio je i načela na kojima se temelje buduće Preporuke za optimizaciju životnih uvjeta u domovima koji skrbe o osobama s demencijom, a koje se stvaraju u okviru EU projekta Demenca aCROsSLO. Ističući potrebu unaprjeđenja sadašnjih minimalnih uvjeta koje moraju zadovoljavati odjeli za osobe s demencijom u domovima umirovljenika u našoj zemlji, gđa. Međerić je pohvalila doprinos Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest na izradi spomenutih Preporuka i očekivanje njihove skorašnje prezentacije u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

Nakon Alzheimer Caféa gosti su razgledali dom Senior Care koji prednjači prilagođenošću osobama s demencijom i zanimali se za brojna rješenja koja su u njemu već uspješno ostvarena.

Tags: