Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 06. srpanj 2020.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


21. rujna 2015

U Osijeku se planira otvoriti hospicij i dnevni centri

news_image
Kome se obratiti za konkretnu pomoć kada u obitelji imate osobu oboljelu od Alzheimerove bolesti? Mogu li obitelji koje skrbe o oboljelim osobama dobiti pomoć volontera, ali i stručnjaka? Kako bolesnika zaštiti da svoju imovinu ne prepiše nepoznatoj osobi? To su samo neka od brojnih pitanja koja su se mogla jučer čuti na Alzheimer caféu u Osijeku 21. rujna 2015.

21. rujna 2015

Nove prostorije udruge DUSAB

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti svečano su otvorene nove prostorije Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija na adresi Od Svetog Mihajla 1. Na otvaranju su nazočili članovi udruge, njegovatelji i članovi obitelji oboljelih, prijatelji udruge te predstavnici javnog života grada i županije. Na otvaranju su …

20. rujna 2015

Demencija - Pakao života s najbližima koji su zaboravili da nas jako vole

news_image
Prilog Nedjeljnog Jutarnjeg lista objavljen 20.9.2015. s potresnim pričama o Alzheimerovoj bolesti s kojom se obitelji bore bez pomoći države.

19. rujna 2015

Edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života” u Požegi

news_image
U organizaciji Palijativnog tim LiPa iz Pakraca u povodu svjetskog dana Alzheimer bolesti u Požegi je 19. rujna 2015 održana edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života”. Na štandu u pješačkoj zoni građani su mogli dobiti informacije o ovoj bolesti, a prodajom ruža članovi tima prikupljali su donacije za daljnje aktivnosti.

19. rujna 2015

Kako je moj muž Ivan, veliki doktor za mozak, polako odlazio zbog Alzheimera

news_image
Ljiljana Kerepčić Ratkaj detaljno o svojim posljednjim godinama s prim. dr. sc. Ivanom Kerepčićem, dugogodišnjim ravnateljem neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koju je radikalno unaprijedio.

7. rujna 2015

ALZHEIMER MI JE OTEO BRANKA

news_image
Šezdeset četiri su mu godine, a ima um trogodišnjeg djeteta. Nosi pelenu. Gotovo uopće više ne govori. Samostalno se može još samo umiti. A počelo je jednog jutra prije pet godina. Probudio se i mene, svoju suprugu, uopće nije prepoznao...

1. kolovoza 2015

Mozart potiče mozak, a tlak čuva Beethoven

news_image
Glazba, odnosno art terapija općenito može biti vrlo korisna u terapiji pacijenata s nekim oblikom demencije, medu kojima je i Alzheimerova bolest.

19. lipnja 2015

Potresne ispovijesti teško oboljelih Hrvata koji vode bitke s neurodegenerativnim poremećajima

news_image
Život pacijenata s neurodegenerativnim bolestima u Hrvatskoj je težak. Dok u razvijenim zemljama postoje specijalizirane institucije s vrhunskim stručnjacima za brigu o takvim pacijentima, u Hrvatskoj se sve svodi na vlastite snage i mogućnosti obitelji oboljeloga.