Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 15. svibanj 2021.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


27. listopada 2020

12 rizičnih faktora demencije

news_image
Alzheimer's Disease International (ADI) objavio je infografiku o rizičnim faktorima za razvoj demencije.

11. listopada 2020

Indeks spremnosti za inovaciju demencije 2020

news_image
Gradovi širom svijeta trebaju spremnije uvoditi inovacije u skrbi, liječenju i podršci osobama s demencijom i više se služiti znanjem nacionalnih udruga za Alzheimerovu bolest, ističe novo izvješće Globalne koalicije za starenje (GCOA), Alzheimer's Disease International (ADI) i singapurske zaklade Lien.

4. travnja 2020

Stav Alzheimer Europe o raspodjeli oskudnih medicinskih sredstava za usluge intenzivne njege tijekom pandemije COVID-19

news_image
Luksemburg, 3. travnja 2020. - Na mrežnom sastanku koji je organizirala Alzheimer Europe, predstavnici 22 nacionalna udruženja Alzheimera iz 19 europskih zemalja usvojili su poziv vladama i nacionalnim zdravstvenim sustavima da hitno povećaju infrastrukturu za intenzivnu njegu potrebnu osobama pogođenim COVID-19 i osiguraju da se svi propisi o njezi i liječenju koji s…

18. ožujka 2020

Sabor usvojio odluku o izradi Nacionalne strategije borbe protiv demencije

news_image
Zagreb 18.3.2020. – Na današnjoj sjednici Sabora RH jednoglasno su usvojena dva zaključka koje su Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i niz društava Hrvatskog liječničkog zbora predložili na dnevni red tematske sjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

27. siječnja 2020

Supruga mi je oboljela od demencije i spas nam je pružila samo umjetnost

news_image
Kreativnost kao lijek: Veljko Mijić na radionici umjetnice Sonje Vuk našao je novu snagu za život. - Shvatio sam da zapravo trebam liječiti sebe, a ne svoju bolesnicu - kaže Mijić.

11. prosinca 2019

Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava

news_image
Konvencijsko pravo koje ističe kontekst shvaćanja zaštite ljudskih prava oboljelih od Alzheimerove bolesti pokazuje nam da lista ljudskih prava zahtijeva da se osobe oboljele od Alzheimerove bolesti promatraju kao subjekt, a ne objekt prava. Konvencija o pravima osoba s invaliditetom u tom pogledu pokazuje koliko je važna autonomija pri donošenju odluka, socijalnog uk…

24. rujna 2019

Ne postoji antibiotik za depresiju

news_image
Razgovor o depresiji s prof. dr. sc. Ninoslavom Mimicom, predstojnikom Klinike za psihijatriju Vrapče u Zagrebu

20. rujna 2019

Čestitka Sabora u povodu Svjetskog dana borbe protiv Alzheimerove bolesti

news_image
Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se obilježava 21. rujna predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog Sabora doc. dr. sc. Ines Strenja, dr. med. uputila je čestitku predsjedniku Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest prof. dr. sc. Ninoslavu Mimici.

« Prethodno1234567...18Sljedeće »