Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 12. lipanj 2024.

LiPa obilježila Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2017

čet 21.09.2017. 16:02:00

LIPA - Dan AB 2017.jpg

Povodom obilježavanja današnjeg Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, ali i mjeseca iste, članovi Palijativnog tima LiPa na pakračkoj tržnici održali su promotivnu akciju „Jesenja ruža za jesen života“ Akciju su popratili raznobojnim ružama, dijeljenjem edukativnog materijala, kao i informacija o ovoj bolesti i raznim oblicima demencije te prikupljanjem novčanih priloga za akcije svog tima.

Tim predvođen profesoricama Vesnom Božić i Anom Tidlačko razveselio je i privukao pažnju mnogih građana, ali i skrenuo pozornost na sve učestaliju Alzheimerovu bolest koja pogađa osobe treće životne dobi.

Nakon tog događanja održana je šetnja sjećanja „Da se sjetimo onih koji se nas ne mogu sjetiti“ u sklopu koje će građani predvođeni aktivistima LiPe pješačili od Srednje škole Pakrac do Bolnice Lipik noseći 500 balona s motivacijskim i simboličnim porukama. Nakon toga je u konferencijskoj dvorani „Quella“ prof. Senke Božić održala predavanje o psihološkoj podršci oboljelima od Alzheimerove bolesti i njihovim obiteljima.

Prije spomenute akcije u Pakracu, ona je održana 16. rujna u Požegi, a 24. rujna održat će se na „Pekmezijadi“ u Lipiku.

Tags: