Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 20. srpanj 2024.

Edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života” u Požegi

http://slavonski.hr/uz-svjetski-dan-alzheimer-bolesti-jesenja-ruza-za-jesen-zivota/

sub 19.09.2015. 16:34:00

Pozega-19-9-2015.jpg

U organizaciji  Palijativnog tim LiPa iz Pakraca u povodu svjetskog dana Alzheimer bolesti u Požegi je 19. rujna 2015 održana edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života”.  Na štandu u pješačkoj zoni građani su mogli  dobiti informacije o ovoj bolesti, a prodajom ruža članovi tima prikupljali su donacije za daljnje aktivnosti.

“Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti, a 21. rujna se obilježava kao Svjetski dan obljelih od te bolesti. Danas je sve više ljudi oboljelih od demencije a ovom prilikom želimo na to ukazati i pomoći kao Palijativni tim.Građani mogu doznati koji su simptomi, kako prepoznati bolest i gdje se mogu javiti za pomoć. Još uvijek postoje predrasude, a ova bolest može se pojaviti u svakoj obitelji,” naglasila je članica tima Vesna Božić dodajući kako je Alzheimer bolest koja se tiho prokrada u život oboljelog.

“Izgubimo ključeve i ne pridajemo tome pažnju, onda polako  gubimo pamćenje, dolazi do promjene raspoloženja, straga i dezorijentiranosti, a uz oboljelog uvijek ispašta i cijela obitelj. Stoga je važno prepoznati bolest na vrijeme  jer to je zdravstveni i socijalni problem,” dodala je Božić.

Akcija je organizirana uz pomoć Grada Požege i Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

 

Tags: