Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 26. kolovoz 2019.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


4. listopada 2017

Alzheimer je još uvijek bolest puna stigmi i predrasuda u hrvatskom društvu

news_image
U Zagrebu je trenutno registrirano 12.600 oboljenih old Alzheimerove bolesti. Život tih osoba vrlo je težak jer su oni u 90 % slučajeva prepušteni svojim obiteljima. O njima se mora skrbiti danonoćno i to dugotrajno, najčešće u periodu od 10 godina, a u svega nekoliko domova je otvoren odjel za oboljele od demencije.

3. listopada 2017

U Berlinu je započela radom 27. konferencija Alzheimer Europe

news_image
750 sudionika iz 42 zemlje započeli su radom na 27. europskoj konferenciji o Alzheimerovoj bolesti u Berlinu koja se održava od 2 do 4. listopada 2017.

23. rujna 2017

Testiranje spoznajnih umanjenja u Ljekarnama Zagrebačke županije

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti 2017 Ljekarne Zagrebačke županije su u suradnji s Hrvatskom udrugom za Alzheimerovu bolest uvele mogućnost testiranja spoznajnih sposobnosti čime se može otkriti potreba za daljnjim liječničkim dijagnostičkim postupcima. To je prva takva akcija u našoj zemlji, a njezini rezultati poslužit će kao poticaj za širenje ove jedno…

21. rujna 2017

LiPa obilježila Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2017

news_image
Povodom obilježavanja današnjeg Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, ali i mjeseca iste, članovi Palijativnog tima LiPa na pakračkoj tržnici održali su promotivnu akciju „Jesenja ruža za jesen života“.

21. rujna 2017

U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti 2017, Institut Ruđer Bošković predstavio svoje institute koji se bave ovom bolešću

news_image
Na Svjetski dan Alzheimerove bolesti, 21. rujna 2017., Institut Ruđer Bošković s ponosom predstavlja svoja tri laboratorija koji se bave istraživanjem Alzheimerove bolesti i drugih neuroloških oboljenja. Na taj način IRB aktivno sudjeluje u borbi protiv ove najčešće i još uvijek neizlječive neurodegenerativne bolesti.

20. rujna 2017

Čestitka Hrvatskog Sabora HUAB-u

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se obilježava 21. rujna, čestitam Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest na trudu i zalaganju koje ulažete kako biste upoznali javnost i predstavili građanima ovu tešku bolest. Čestitam vam što javnim predstavljanjem svojeg djelovanja te promocijom problematike vezane uz ovu bolest obilježavate svake godine ovaj dan.

10. lipnja 2017

Ostavio je sve kako bi bio uz suprugu koja ima Alzheimera

news_image
Proslavljeni rukometaš Hrvoje Horvat danonoćno njeguje i čuva oboljelu suprugu Dunju koja zadnje dvije godine ne može bez njegove potpore jer je oboljela od Alzheimerove bolesti.

14. svibnja 2017

III. hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem

news_image
Od 15. do 17. studenog 2016. u Opatiji je u nazočnosti 550 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva održan 3. hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem. Organizatori su bili Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju Hrvatskog liječničkog zbora te Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za zaštitu zdravlja starijih…