Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 14. kolovoz 2022.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


14. svibnja 2017

III. hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem

news_image
Od 15. do 17. studenog 2016. u Opatiji je u nazočnosti 550 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva održan 3. hrvatski gerontološki i gerijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem. Organizatori su bili Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju Hrvatskog liječničkog zbora te Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za zaštitu zdravlja starijih…

14. svibnja 2017

Alzheimer Café i potpora obiteljima

news_image
Članak o potpori koju HUAB pruža obiteljima putem Alzheimer Caféa objavljen u Glasu koncila 23.4.2017.

21. ožujka 2017

Imate li Alzheimera? Riješite test i saznajte to na vrijeme...

news_image
Važno rano prepoznati i dijagnosticirati Alzheimerovu bolest. Čimbenici rizika su: životna dob ženski spol, traume glave, pušenje, debljina i dijabetes.

5. listopada 2016

U čakovečkoj Srednjoj školi dali obol Alzheimerovoj bolesti

news_image
Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se održava 21. rujna, Srednja škola Čakovec odlučila je dati svoj doprinos u njegovom obilježavanju. U petak su organizirali posjet članova Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

21. rujna 2016

Apel Svetog Oca

news_image
Pozivam sve da se, Marijinom usrdnom brižnošću i nježnošću Milosrdnog Isusa, "sjete" onih koji boluju od Alzheimetrove bolesti i njihovih obitelji kako bi osjetili našu blizinu.

21. rujna 2016

Bandić predvodio povorku ‘Hod sjećanja’

news_image
U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti, obišao je, na Europskom trgu, štandove u sklopu manifestacije Jesenja ruža za jesen života te je predvodio povorku Hod sjećanja u svijetu poznatog kao Memory Walk.

21. rujna 2016

Udruga DUSAB obilježila svjetski dan Alzheimerove bolesti

news_image
Kao i prošle dvije godine, Udruga DUSAB (Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija), obilježila je Svjetski dan Alzheimerove bolesti u Dubrovniku s ciljem jačanja svijesti o Alzheimerovoj bolesti i demenciji.

20. rujna 2016

Izvješće o Alzheimerovoj bolesti za 2016.

news_image
Svjetska udruga za Alzheimerovu bolest izdala je 20. rujna 2016. Izvješće o Alzheimerovoj bolesti za ovu godinu. Ono naglašava potrebu poboljšanja zdravstvene zaštite osoba koje žive s demencijom.