Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 14. kolovoz 2022.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


7. rujna 2015

ALZHEIMER MI JE OTEO BRANKA

news_image
Šezdeset četiri su mu godine, a ima um trogodišnjeg djeteta. Nosi pelenu. Gotovo uopće više ne govori. Samostalno se može još samo umiti. A počelo je jednog jutra prije pet godina. Probudio se i mene, svoju suprugu, uopće nije prepoznao...

1. kolovoza 2015

Mozart potiče mozak, a tlak čuva Beethoven

news_image
Glazba, odnosno art terapija općenito može biti vrlo korisna u terapiji pacijenata s nekim oblikom demencije, medu kojima je i Alzheimerova bolest.

19. lipnja 2015

Potresne ispovijesti teško oboljelih Hrvata koji vode bitke s neurodegenerativnim poremećajima

news_image
Život pacijenata s neurodegenerativnim bolestima u Hrvatskoj je težak. Dok u razvijenim zemljama postoje specijalizirane institucije s vrhunskim stručnjacima za brigu o takvim pacijentima, u Hrvatskoj se sve svodi na vlastite snage i mogućnosti obitelji oboljeloga.

16. lipnja 2015

U Zagrebu otvorena prva dnevna bolnica za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija

news_image
U Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" u Jankomiru u utorak je otvorena dnevna bolnica za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, prva takvog tipa u Hrvatskoj u kojoj će svakim radnim danom pacijenti i njihove obitelji moći sudjelovati u programima koje će provoditi liječnički i terapijsko-rehabilitacijski timovi.

28. veljače 2015

Dom Oaza: Predavanje o dostojanstvu oboljelih i važnosti neverbalne komunikacije

news_image
U Domu za starije Oaza u Ključić brdu (Kravarsko) nedaleko Zagreba 28. veljače 2015. gđa Mira Dajčić, dopredsjednica naše Udruge, održala je predavanje o Alzheimerovoj bolesti tijekom kojeg je posebno i istaknula ključne probleme s kojima se njegovatelji susreću tijekom različitih faza razvoja ove bolesti.

22. veljače 2015

Život s Alzheimerom. Kako je naše lijepe dane razorila grozna bolest

news_image
O kako zločesta bolest! To je bolest koja od intelektualca načini neukog sirotana, od pristojnog čovjeka, punog života, napravi agresivca i djetinjastu škrticu. Dođe polako i krade sve, jede život iznutra, uzimajući ono najsvjetlije, sjećanja i uspomene.

7. veljače 2015

Alzheimer nije bauk: Velika očekivanja od osječke podružnice!

news_image
Silvija Dološić, vječnica Gradske skupštine Osijeka intenzivno radi na osnivanju osječke podružnice naše Udruge za Alzheimerovu bolest, koja će pokrivati cijelu Osječko-baranjsku županiju.

28. siječnja 2015

Zbog tableta za spavanje raste rizik od demencije za čak 54 posto

news_image
Najnovija istraživanja potvrdila vezu između lijekova za spavanje, antihistaminika te antidepresiva sa simptomima demencije i Alzheimerove bolesti.