Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 19. svibanj 2024.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


13. siječnja 2010

Gen za dugovječnost štiti i od Alzheimerove bolesti

news_image
Studija je pokazala da gen za dugovječnost nosi svaka peta osoba, a on ujedno štiti i od gubitka pamćenja.

8. siječnja 2010

Napitak protiv Alzheimerove bolesti uskoro u ljekarnama?

news_image
Napitak za poticanje pamćenja oboljelima od Alzheimerove bolesti mogao bi biti dostupan u roku od dvije godine, predviđa American Alzheimer's Association.

8. rujna 2009

Znanstvenici napravili divovski skok u liječenju Alzheimera

news_image
Međunarodni tim pronašao trI nova gena vezana uz najčešću vrstu bolesti demencije

2. rujna 2009

Trebamo uvesti ranu dijagnostiku Alzheimerove bolesti

news_image
Kada je počela zaboravljati recentne događaje, jedna nam se gospođa požalila kako su joj svi govorili da rješava križaljke i da će joj biti bolje. No, žena je dobro rješavala križaljke, ali nije više mogla skuhati ručak jer bi zaboravila gdje je ostavila namirnice.

14. srpnja 2009

Novi tretman za Alzheimerovu bolest

news_image
Prvi rezultati kliničkih istraživanja pokazuju da se tvar NIC5-15 može koristiti kao siguran i učinkovit tretman kod oboljelih od Alzheimerove bolesti, priopćili su američki znanstvenici iz Mount Sinai School of Medicine.

6. srpnja 2009

Kava kao lijek protiv Alzheimerove bolesti

news_image
PROIZVOĐAČI kave sigurno će biti zadovoljni viješću o istraživanju znanstvenika s Floride u SAD-u, koji su otkrili kako ispijanje pet šalica kave dnevno može pomoći pri izbjegavanju problema s pamćenjem koji se javljaju kod Alzheimerove bolesti.

15. svibnja 2009

Alzheimer - bolest treće životne dobi

news_image
Kao i svako dijete i ja sam obožavala svoju baku. Nas unuke posebno je zabavljala šalama i zaboravljivošću. Često nas nije prepoznavala i mijenjala nam je imena. Roditelji su o tome pričali usput. Tek kada mog oca nije prepoznala te ga je gledajući širom otvorenih očiju upitala: »A čiji si ti sinko?«, objašnjeno nam je da je baka ozbiljno bolesna. Od toga su dana s nj…

6. travnja 2009

Alzheimerova bolest mogla bi izazvati novu krizu

news_image
Novo istraživanje pokazuje da bi Alzheimerova bolest mogla izazvati svoju vlastitu ekonomsku krizu. Trenutno u Sjedinjenim Državama od te bolesti boluje, kako se procjenjuje, 5 milijuna i 300 tisuća ljudi.