Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 14. kolovoz 2022.

Medijske novosti o Alzheimerovoj bolesti


12. srpnja 2013

Moj život s Alzheimerom

news_image
Kći Vlatka Markovića, dugogodišnjeg predsjednika HNS-a, govori zašto je godinu dana šutjela o teškoj bolesti koja mu razara um i tijelo i zbog koje je postao ovisan o drugima.

20. rujna 2012

HZZO na liste uvrstio memantin, lijek protiv simptoma Alzheimera

news_image
U povodu sutrašnjeg Svjetskog dana borbe protiv Alzheimerove bolesti, HZZO na liste uvrstio memantin, lijek protiv simptoma Alzheimera. Memantin odgađa fazu terminalne bolesti koja je za bolesnika i za obitelj najteža, a postiže se veća mogućnost kvalitetnijeg života bolesnika u primarnoj zajednici te se odgađa stacionarna skrb.

14. lipnja 2012

Humanitarki Miri Dajčić Nagrada Grada

news_image
Povodom Dana Grada Zagreba gradonačelnik Bandić i predsjednik Skupštine Bernardić uručili su Nagrade Grada Zagreba, koju je uz ostale primila i Mira Dajčić, dopredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

24. travnja 2012

Žene dvostruko izloženije Alzheimerovoj bolesti

news_image
Najvažnije je bolest rano dijagnosticirati. U svijetu je za liječenje Alzheimera registrirano pet vrsta lijekova, u nas su dostupna tri, međutim, problem je što nisu na listi HZZO-a

11. travnja 2012

Mentalno zdravlje važno je kao i fizičko

news_image
Iz svijeta - milijuni dolara, funti i eura za obranu od Alzheimerove bolesti. Velika Britanija i Sjedinjene američke države odlučile uložiti ogromna sredstva za liječenje Alzheimerove bolesti, a kod nas se još razmišlja o besplatnim lijekovima.

1. ožujka 2012

Volunteer recognition

news_image
Alzheimer Croatia was delighted to learn that their vice-president, Mira Dajčić, had been named Volunteer of the Year 2011 during the European Day of Volunteers in December.

12. prosinca 2011

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest ima volonterku godine

news_image
Državnu nagradu za najbolju volonterku godine dobila je Mira Dajčić, iz Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, a nagradu za najboljeg organizatora volontiranja Udruga ZORA iz Čakovca, koja radi na prevenciji nasilja i razvoju ljudskih prava. U svojim govorima i gospođa Dajčić i izvršna direktorica Udruge ZORA istakle su kako je primaju u ime svih volontera i volonter…

6. prosinca 2011

Dodijeljene nagrade povodom Europske godine volontiranja

news_image
Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca 2011. godine u prostorijama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održana je dodjela Državne nagrade za volontiranje i Novinarske nagrade Europske godine volontiranja.