Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 12. lipanj 2024.

Dodijeljene nagrade povodom Europske godine volontiranja

http://www.educentar.net/HR/Articles/Details/10209/Dodijeljene-nagrade-povodom-Europske-godine-volontiranja/

uto 06.12.2011. 08:42:00

educentar-foto.jpgPovodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca 2011. godine u prostorijama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održana je dodjela Državne nagrade za volontiranje i Novinarske nagrade Europske godine volontiranja.

Među ovogodišnjim dobitnicima je Marina Damjan čiji su članci objavljeni na EduCentar portalu i u novinama „Glas Istre“. Mlada studentica novinarstva i politologije je ovogodišnja dobitnica u kategoriji pisanog izvještavanja što je zaslužila svojim kontinuiranim pisanjem na temu volontiranja te znanjem ne samo o aktivnostima hrvatskih volontera nego i o Europskoj volonterskoj službi.
 
U kategoriji najboljeg audio-vizualnog izvještavanja, Željka Kovačević je proglašena pobjednicom za najbolje televizijsko izvještavanje. Djelujući u sklopu udruge „Fade in“,  obradila je više priloga o volontiranju, a koji su objavljeni tijekom godine u emisijama „Dobro jutro Hrvatska“ na Hrvatskoj televiziji.
 
Ivana Sučić proglašena je pobjednicom za najbolje radijsko izvještavanje. U svom autorskom djelu emisija emitiranih na Hrvatskom radiju posvetila je pet emisija temi volontiranja u kojima je prezentirala rad  i aktivnosti hrvatskih volontera u Republici Hrvatskoj, Volonterskog centra Zagreb te akciji „Hrvatska volontira“ koja je održana u rujnu 2011. u nekoliko gradova diljem Hrvatske.
 
Državnu nagradu za najbolju volonterku godine dobila je Mira Dajčić, iz Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, a nagradu za najboljeg organizatora volontiranja Udruga ZORA iz Čakovca, koja radi na prevenciji nasilja i razvoju ljudskih prava. U svojim govorima i gospođa Dajčić i izvršna direktorica Udruge ZORA istakle su kako je primaju u ime svih volontera i volonterki s kojima su radili, te istakle osobni razvoj kojeg osobi donosi volontiranje, uzajamnost primanja i davanja.
Tags: Educentar