Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pet., 24. svibanj 2024.

Čestitka Hrvatskog Sabora HUAB-u

sri 20.09.2017. 18:49:00

Hrvatski-Sabor.jpg

HRVATSKI SABOR
Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku
Zagreb, 20. rujna 2017.

HRVATSKA UDRUGA ZA ALZHEIMEROVU BOLEST

U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti koji se obilježava 21. rujna, čestitam Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest na trudu i zalaganju koje ulažete kako biste upoznali javnost i predstavili građanima ovu tešku bolest. Čestitam vam što javnim predstavljanjem svojeg djelovanja te promocijom problematike vezane uz ovu bolest obilježavate svake godine ovaj dan.

Educiranjem javnosti o ranim znacima te pružanjem pomoći svima koji se na bilo koji način susreću s problemima koje nosi ova bolest, pomažete u osvješćivanju javnosti o problemima demencije i Alzheimerove bolesti, kojih u Republici Hrvatskoj ima preko 80 000.

Ovakvim manifestacijama, kojima se u javnosti upozorava na potrebu što ranijeg pregleda i što ranijeg liječenja, svakako se pridonosi podizanju kvalitete života ne samo oboljelih, nego i zdravih osoba. Osobama oboljelim od ove bolesti, kao i svima vama koji im pružate stručnu i ljudsku potporu, želim se za zahvaliti na trudu i doprinosu te naporima koje ulažete na promicanju napretka u liječenju oboljelih ali i na prevenciji i unaprjeđenju zdravlja.

PREDSJEDNICA ODBORA

dr. sc. Ines Strenja-Linić, dr. med

Tags: