Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 24. travanj 2024.

Događanja

Poziv na 9. međunarodnu konferenciju o demenciji - ASK 2017 u Čatež

Pod geslom 'Za demenciji prijateljsku zajednicu', 'Spominčica – Alzheimer Slovenija' obilježit će svoju 20. godišnjicu i održati 9. međunarodnu konferenciju o demenciji - ASK 2017, 20. i 21. 10. 2017. godine u Termama Čatež.

Prvi Alzheimer Café u Umagu

U sklopu prekograničnog EU projekta poboljšanja kakvoće života osoba s demencijom u Istri „Demenca aCROsSLO“, 9. lipnja 2017. u Umagu je održan prvi Alzheimer Café. Otvarajući ovaj skup Diana Lekić, ravnateljica Doma Atilio Gamboc iz Umaga, naglasila je vrijednosti spomenutog EU projekta među kojima se ističe prvi specijalistički program obrazovanja osoblja domova za starije i nemoćne za rad s osobama s demencijom kao i razvoj programa Pomoć u kući koji će uskoro pružati Dom Atilio Gamboc.

Započela izobrazba formalnih njegovatelja

U sklopu EU projekta Demenca aCROsSLO započelo je 23. ožujka u Izoli, a 24. ožujka u Umagu, prvo cjelovito specijalističko obrazovanja njegovatelja osoba s demencijom u Sloveniji i Hrvatskoj. Ovaj program usklađen je s najnovijim trendovima specijalističkog obrazovanja formalnih njegovatelja u svijetu. Obuhvaća 12 tema koje će biti obrađene tijekom 33 školska sata predavanja i radionica.

Tjedan mozga - 2017

70-tak članova naše Udruge i budućih formalnih njegovatelja iskoristilo je predavanja i radionice tijekom Tjedna mozga 2017. kako bi saznalo više o mogućnostima bolje skrbi za osobe koje boluju od Alzheimerove bolesti.

Godišnja skupština Udruge

Pozivamo Vas na Godišnju skupštinu 27. 12. 2016. u 18,00 sati u prostorije Udruge, Vlaška 24/1, Zagreb