Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 19. kolovoz 2019.

Događanja

Grad Zagreb usvojio Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnog društva u RH

Na svečanoj sjednici Koordinacije Grada Zagreba za ujednačenost suradnje i postupka dodjele financijskih potpora udrugama, gradonačelnik Milan Bandić potpisao je 27. travnja 2017. u palači Dverce Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Između ostalih, toj svečanosti nazočila je i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

1. Regionalna konferncija o AB u Požegi

31. ožujka i 1. travnja 2017. u Požegi je pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske i Požeško-Slavonske županije održana 1. regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji, a kojoj je suorganizator bila naša Udruga.

Započela izobrazba formalnih njegovatelja

U sklopu EU projekta Demenca aCROsSLO započelo je 23. ožujka u Izoli, a 24. ožujka u Umagu, prvo cjelovito specijalističko obrazovanja njegovatelja osoba s demencijom u Sloveniji i Hrvatskoj. Ovaj program usklađen je s najnovijim trendovima specijalističkog obrazovanja formalnih njegovatelja u svijetu. Obuhvaća 12 tema koje će biti obrađene tijekom 33 školska sata predavanja i radionica.

Tjedan mozga - 2017

70-tak članova naše Udruge i budućih formalnih njegovatelja iskoristilo je predavanja i radionice tijekom Tjedna mozga 2017. kako bi saznalo više o mogućnostima bolje skrbi za osobe koje boluju od Alzheimerove bolesti.

Građanski utorak, Lice demencije – pad čovjeka

7.3.2017. Predavanje o Alzheimerovoj bolesti u Samoboru. Na predavanju će biti riječi o prepoznavanju i ranom otkrivanju Alzheimerove bolesti uz projekciju dokumentarnog filma „U tišini“