Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 24. travanj 2024.

Alzheimer Café 5. veljače 2014.

Deset savjeta za komunikaciju s oboljelima od demencije

Savjeti za komunikaciju s oboljelima od demencije koje je pripremila dr. sc. Marija Kušan Jukić, specijalistica psihijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče, a koje je radi njezine spriječenosti interpretirao prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, predsjednik Udruge, bila je glavna tema Alzheimer Caféa održanog 5. veljače 2014. u zagrebačkoj kavani Dubrovnik. 

Mimica-Bernardic.jpeg

Davor Bernadrić, potpredsjednik Skupštine grada Zagreba (desno) i prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest (lijevo), tijekom obraćanja Alzheimer Caféu (Foto: Mario Drausnik)

Susretu u Alzheimer Caféu nazočio je i Davor Bernadrić, potpredsjednik Skupštine grada Zagreba, koji je uz riječi podrške Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest izvijestio i o ohrabrujućim planovima Grada Zagreba na unapređenju društvene brige o oboljelima od demencije.

10 savjeta

Poboljšanja u komunikacijskim vještinama može članovima obitelji i njegovateljima znatno olakšati zbrinjavanje osoba s demencijom, umanjiti razinu stresa i poboljšati kvalitetu međusobnih odnosa. Dobra komunikacija olakšava zbrinjavanje težih poremećaja u ponašanju kod bolesnika, kao što su agresivno ponašanje, anksioznost, psihotične dekompenzacije i sl.

Detaljne savjete za komunikaciju s oboljelima od demencije pročitajte u našoj 'Učionici'...

Pokrovitelji Alzheimer Caféa

Pokrovitelji Alzheimer Caféa su Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić te tvrtka Sunstroom investicije iz Splita, a Alzheimer Café je organiziran u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo.

Fotografije: Mario Drausnik


Komentari

Odgovorite(Vaša email adresa neće biti javno prikazana.)