Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 24. travanj 2024.

Utrka za pamćenje 2019

UZP-2019-web).jpg

U organizaciji Atletskog kluba Sljeme i Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest 5. listopada održana je u središtu Zagreba Utrka za pamćenje. Prihod od startnina 400 trkača namijenjen je radu Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest koja već 20 godine neprekidno pomaže oboljelima i njihovim obiteljima – neformalnim njegovateljima, koji kroz dugih 10 i više godina brinu, skrbe i žive s Alzheimerom.

Utrka je bila dio velike kampanje u povodu Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti, a osnovni cilj joj je bio ukazivanje na spomenutu bolest koja je najčešći uzrok demencije (70 %), ali i druge bolesti koje uzrokuju demenciju. Prema procjenama one u Hrvatskoj obuhvaćaju oko 98.000 osoba. Uz to, cilj utrke bio je i promocija sportskog i zdravog načina života. Atletski klub Sljeme je klub s dugogodišnjim iskustvom u organizaciji sportskih događaja i vodeći takav na području grada Zagreba pa je tako i došlo do suradnje između Hrvatske Udruge za Alzheimerovu bolest i Atletskog kluba Sljeme.

Organizatori ove utrke koja će postati tradicionalna bili su Atletski klub Sljeme i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest uz podršku Grada Zagreba i mnogobrojnih sponzora.

logotipi-web.jpg