Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 16. veljača 2019.

Događanja

Svjetski mjesec Alzheimerove bolesti 2016

Tijekom rujna 2016., Svjetskog mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i njezine podružnice održale su niz različitih događanja u diljem naše zemlje, doprinoseći time boljem poznavanju demencije u javnosti i njezinoj destigmatizaciji. O uspješnosti ovogodišnjih aktivnosti govori masovnost odziva građana i stručne javnosti, kao i vrlo pozitivni odjeci u mnogobrojnim medijima.

Alzheimer radionica u DZ Zagreb - Zapad

10. 9. 2016. u Domu zdravlja Zagreb Zapad održana je Alzheimer radionica kojoj je prisustvovalo uz ostale i više od 20 liječnika opće i obiteljske medicine.

Prva Alzheimer radionica u Vukovaru

15. srpnja 2016. u Vukovaru je održana prva radionica "Alzheimerova bolest - kako živjeti s njom". Dio je to projekta Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest "Edukacija obitelji i njegovatelja kroz savjetovanje, radionice i grupe za samopomoć", kojeg podržava Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske. Suorganizatori ove radionice bili su Centar za socijalnu skrb Vukovar i Dom zdravlja Vukovar. Radionica je okupila mnogobrojne zdravstvene i socijalne radnike, profesionalne njegovatelje te obiteljske skrbnike osoba s demencijom.

HUAB podržao EU projekt borbe protiv mentalnih bolesti

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest ugostila je 18. svibnja 2016. prvi sastanak radne grupu EU Twinning projekta zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja kao i pristupačnijeg liječenja osoba s mentalnim poremećajima u Hrvatskoj.

Otvorenje odjela za sobe s demencijom u Domu Senior Care u Križevcima 12.4.2016.

12.4.2016. Dom Senior Care u Križevcima otvara suvremeni odjel za osobe s Alzheimerovim bolešću i drugim oblicima demencije.