Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 19. svibanj 2024.

Logo-WAM-2018.png

U povodu obilježavanja Svjetskog mjeseca i dana Alzheimerove bolesti Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest kao organizator ili suorganitaor priređuje niz događanja prema sljedećem rasporedu:

Split - 14. rujna 2018.

11.00 - 13.00 –  Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv Alzheimerove bolest
                        Sveučilišna knjižnica Split, Ruđera Boškovića 11

Program

Uvodna riječ organizatora

Rano prepoznavanje Alzheimerove bolesti, dr. Branko Gojsalić, specijalizant fizikalne medicine i rehabilitacije, predsjednik udruge "Vita PLUS“

Utjecaj okružja na kakvoću života osoba s demencijom, Tomislav Huić, mag. art., dopredsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest

Podrška njegovateljima i obitelji osoba s demencijom, Mira Dajčić, bacc. physioth., dopredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest

16.00 - 17.30 –  Alzheimer Café
                      
Dom za starije i nemoćne VITA, Pavićeva 1, Podstrana

Život s demencijom i kako osobama koje žive s njom biti prijatelj - razgovor sa sudionicima o praktičnim primjerima života s demencijom i promocija inicijative Prijatelji demencije - Hrvatska.

Zagreb - 19. i 20. rujna 2018.

Dani otvorenih vrata Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest
Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest, Vlaška 24/1, Zagreb

  • 19. rujna 2018. od 17 – 18 sati razgovor sa voditeljicama Savjetovališta za članove obitelji  i Grupe za samopomoć – gđom. Mirom Dajčić i gđom Marijom Lacko.
  • 19. rujna 2018. od 18 – 19 sati predavanje prof.dr.sc. Ninoslava Mimica, specijaliste psihijatra na temu „Referentni centar za Alzheimerovu bolest Ministarstva zdravstva RH – što Vam može pružiti?“.
  • 20. rujna 2018. od 17 – 18 sati predavanje Mire Dajčić, dopredsjednice udruge, na temu  „Verbalna i neverbalna komunikacija“.
  • 20. rujna 2018. od 18 – 19 sati promocija inicijative „Prijatelji demencije“ koju će održati voditelj inicijative za Hrvatsku i dopredsjednik udruge Tomislav Huić

Zagreb - 21. rujna 2018.

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv Alzheimerove bolesti

Od 10 – 11 sati - KBC Rebro, Kišpatićeva 12, Zagreb

Obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove bolesti u suradnji sa KBC Zagreb na KBC Rebro – Kišpatićeva 12, gdje će se uz visoke uzvanike Ministarstva zdravstva, Grda Zagreba i KBC-a, obratiti i prof. dr.sc. Fran Borovečki,  voditelj Odjela za funkcionalnu genomiku i član Nadzornog odbora Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, kao i dopredsjednici Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest gđa. Mira Dajčić i gdin. Tomislav Huić.

Od 10 – 16 sati - Europski trg, Zagreb

Europski trg – besplatno ispitivanje kognitivnih sposobnost građana MiniCog testom  koje će provoditi liječnici specijalisti neurolozi i psihijatri, psiholozi, specijalizanti neurologije i psihijatrije, paralelno s tim i razgovori sa liječnicima, terapeutima, specijalistima udruge, podjela edukativnog materijala, promocija inicijative Prijatelji demencije – Hrvatske.

Od 17 - 18 sati - Javna tribina, Domu kulture Knežija, Albaharijeva 2, Zagreb

Javna tribina „Što više znaš o Alzheimerovoj bolesti, više možeš pomoći“ u organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika Gradske organizacije Zagreb, u Domu kulture Knežija, Albaharijeva 2.

Osijek, 21.9.2018.

19.30 - Kino Urania

Udruga ''Memoria'' Osijek i ove godine obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti 21.09. u 19:30 besplatnom projekcijom filma ''Nader i Simir se rastaju'' u Kinu Urania Osijek. 

Program je podložan promjenama, pratite izmjene i dopune.

WAM-2018-CRO-banner-2.jpg