Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 24. siječanj 2018.

Događanja

Okrugli stol u Požegi

U Požegi je u povodu Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-Slavonske županije 13. rujna 2017. održan Okrugli stol koji je raspravljao o koristima ranog prepoznavanja Alzheimerove bolesti i demencije.

Rujan - Mjesec Alzheimerove bolesti

Ovogodišnji Mjesec borbe protiv Alzheimerove bolesti posvećen je promicanju potrebe njezinog ranog otkrivanja. Kao i da sada, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest će tijekom rujna 2017. organizirati niz stručnih predavanja i događanja sa svrhom jačanja svijesti o demenciji i njezinoj destigmatizaciji.

Poziv na 9. međunarodnu konferenciju o demenciji - ASK 2017 u Čatež

Pod geslom 'Za demenciji prijateljsku zajednicu', 'Spominčica – Alzheimer Slovenija' obilježit će svoju 20. godišnjicu i održati 9. međunarodnu konferenciju o demenciji - ASK 2017, 20. i 21. 10. 2017. godine u Termama Čatež.

Predavanje M. Dajčić u MŠ Vrapče

2. svibnja 2017. nastavnicima Škole za medicinske sestre Vrapče gđa. Mira Dajčić, voditeljica savjetovališta i dopredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest održala je predavanje Skrb i njega osoba s demencijom. Ovo predavanje dio je aktivnosti koje Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest održava u ovoj školi za medicinske sestre i tehničare s kojom ima jako dobro razvijenu suradnju.

Prvi Alzheimer Café u Umagu

U sklopu prekograničnog EU projekta poboljšanja kakvoće života osoba s demencijom u Istri „Demenca aCROsSLO“, 9. lipnja 2017. u Umagu je održan prvi Alzheimer Café. Otvarajući ovaj skup Diana Lekić, ravnateljica Doma Atilio Gamboc iz Umaga, naglasila je vrijednosti spomenutog EU projekta među kojima se ističe prvi specijalistički program obrazovanja osoblja domova za starije i nemoćne za rad s osobama s demencijom kao i razvoj programa Pomoć u kući koji će uskoro pružati Dom Atilio Gamboc.