Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 16. veljača 2019.

Događanja

Predavanje M. Dajčić u MŠ Vrapče

2. svibnja 2017. nastavnicima Škole za medicinske sestre Vrapče gđa. Mira Dajčić, voditeljica savjetovališta i dopredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest održala je predavanje Skrb i njega osoba s demencijom. Ovo predavanje dio je aktivnosti koje Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest održava u ovoj školi za medicinske sestre i tehničare s kojom ima jako dobro razvijenu suradnju.

Prvi Alzheimer Café u Umagu

U sklopu prekograničnog EU projekta poboljšanja kakvoće života osoba s demencijom u Istri „Demenca aCROsSLO“, 9. lipnja 2017. u Umagu je održan prvi Alzheimer Café. Otvarajući ovaj skup Diana Lekić, ravnateljica Doma Atilio Gamboc iz Umaga, naglasila je vrijednosti spomenutog EU projekta među kojima se ističe prvi specijalistički program obrazovanja osoblja domova za starije i nemoćne za rad s osobama s demencijom kao i razvoj programa Pomoć u kući koji će uskoro pružati Dom Atilio Gamboc.

Grad Zagreb usvojio Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnog društva u RH

Na svečanoj sjednici Koordinacije Grada Zagreba za ujednačenost suradnje i postupka dodjele financijskih potpora udrugama, gradonačelnik Milan Bandić potpisao je 27. travnja 2017. u palači Dverce Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Između ostalih, toj svečanosti nazočila je i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

1. Regionalna konferncija o AB u Požegi

31. ožujka i 1. travnja 2017. u Požegi je pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske i Požeško-Slavonske županije održana 1. regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji, a kojoj je suorganizator bila naša Udruga.

Započela izobrazba formalnih njegovatelja

U sklopu EU projekta Demenca aCROsSLO započelo je 23. ožujka u Izoli, a 24. ožujka u Umagu, prvo cjelovito specijalističko obrazovanja njegovatelja osoba s demencijom u Sloveniji i Hrvatskoj. Ovaj program usklađen je s najnovijim trendovima specijalističkog obrazovanja formalnih njegovatelja u svijetu. Obuhvaća 12 tema koje će biti obrađene tijekom 33 školska sata predavanja i radionica.