Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 22. travanj 2019.

Događanja

Rujan - Mjesec Alzheimerove bolesti

Ovogodišnji Mjesec borbe protiv Alzheimerove bolesti posvećen je promicanju potrebe njezinog ranog otkrivanja. Kao i da sada, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest će tijekom rujna 2017. organizirati niz stručnih predavanja i događanja sa svrhom jačanja svijesti o demenciji i njezinoj destigmatizaciji.

Poziv na 9. međunarodnu konferenciju o demenciji - ASK 2017 u Čatež

Pod geslom 'Za demenciji prijateljsku zajednicu', 'Spominčica – Alzheimer Slovenija' obilježit će svoju 20. godišnjicu i održati 9. međunarodnu konferenciju o demenciji - ASK 2017, 20. i 21. 10. 2017. godine u Termama Čatež.

Predavanje M. Dajčić u MŠ Vrapče

2. svibnja 2017. nastavnicima Škole za medicinske sestre Vrapče gđa. Mira Dajčić, voditeljica savjetovališta i dopredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest održala je predavanje Skrb i njega osoba s demencijom. Ovo predavanje dio je aktivnosti koje Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest održava u ovoj školi za medicinske sestre i tehničare s kojom ima jako dobro razvijenu suradnju.

Prvi Alzheimer Café u Umagu

U sklopu prekograničnog EU projekta poboljšanja kakvoće života osoba s demencijom u Istri „Demenca aCROsSLO“, 9. lipnja 2017. u Umagu je održan prvi Alzheimer Café. Otvarajući ovaj skup Diana Lekić, ravnateljica Doma Atilio Gamboc iz Umaga, naglasila je vrijednosti spomenutog EU projekta među kojima se ističe prvi specijalistički program obrazovanja osoblja domova za starije i nemoćne za rad s osobama s demencijom kao i razvoj programa Pomoć u kući koji će uskoro pružati Dom Atilio Gamboc.

Grad Zagreb usvojio Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnog društva u RH

Na svečanoj sjednici Koordinacije Grada Zagreba za ujednačenost suradnje i postupka dodjele financijskih potpora udrugama, gradonačelnik Milan Bandić potpisao je 27. travnja 2017. u palači Dverce Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Između ostalih, toj svečanosti nazočila je i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.