Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sri., 24. siječanj 2018.

Događanja

Godišnja skupština Udruge

Pozivamo Vas na Godišnju skupštinu 27. 12. 2016. u 18,00 sati u prostorije Udruge, Vlaška 24/1, Zagreb

26. konferencija Alzheimer Europe

U Kopenhagenu je od 31. listopada do 2. studenog 2016 održana 26. konferencija Alzheimer Europe, koja je bila posvećena izvrsnosti u istraživanju demencije i skrbi o osobama koje žive s njom. Poseban naglasak konferencije bio je na razvoju demenciji prijateljskih zajednica i izazovima izvrsnosti u dijagnosticiranju bolesti koje izazivaju demenciju, načinu njezina istraživanja i liječenja kao i inovativnih skrbničkih pristupa koje stavljaju potrebe osoba s demencijom u prvi plan.

Održan prvi Alzheimer Café u Crikvenici

U Crikvenici je, u kavani hotela International, 20. listopada 2016. održan je prvi Alzheimer Café. Predavanja su održali prim. dr. sc. Vladimir Sabljić i mr. sc. Vjera Matković Ferreri, dr. med. Nazočilo je dvadesetak zainteresiranih slušača.

Svjetski mjesec Alzheimerove bolesti 2016

Tijekom rujna 2016., Svjetskog mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i njezine podružnice održale su niz različitih događanja u diljem naše zemlje, doprinoseći time boljem poznavanju demencije u javnosti i njezinoj destigmatizaciji. O uspješnosti ovogodišnjih aktivnosti govori masovnost odziva građana i stručne javnosti, kao i vrlo pozitivni odjeci u mnogobrojnim medijima.

Alzheimer radionica u DZ Zagreb - Zapad

10. 9. 2016. u Domu zdravlja Zagreb Zapad održana je Alzheimer radionica kojoj je prisustvovalo uz ostale i više od 20 liječnika opće i obiteljske medicine.