Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

uto., 23. siječanj 2018.

Događanja

Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2015.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti i prateće aktivnosti Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i njezinih podružnica izazvale su veliko zanimanje građana i medija diljem naše zemlje.

Alzheimer Café u Zagrebu 20.9.2015.

Kako na Alzheimer Ceféima nije potrebno uvijek izravno govoriti o nedaćama demencije, uvjerili smo se uoči Dana Alzheimerove bolesti u zagrebačkom Bulldog Pubu, koji nas je ljubazno ugostio 20.9.2015.

Alzheimer Café u Požegi 9.9.2015.

U Požegi je 9.9.2015 održan Alzheimer Café s predavanjem dr. sc. Marije Kušan Jukić: „Komunikacija s osobom oboljelom od Alzheimerove bolesti“.

Alzheimer Café u Domu Sv. Josip u Zagrebu

6. srpnja 2015. u Domu za starije osobe Sv. Josip iz Zagreba održan je Alzheimer Café i predavanje „ŠTO JE TO ALZHEIMEROVA BOLEST“ koje je održala doc. dr. sc. Nataša Klepac.

Prvi Alzheimer Café u Poreču

U Domu za starije i nemoćne Poreč održan prvi Alzheimer Café u Istri koji je pokazao kako postoji velika potreba za edukacijom, razmjenom iskustava i međusobnom podrškom u nošenju s ovom bolesti, prvenstveno među članovima obitelji oboljelih, ali i zdravstvenim i socijalnim djelatnicima koji rade ili se susreću s obiteljima i oboljelima od Alzheimerove bolesti.