Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 19. kolovoz 2019.

Događanja

Prva Alzheimer radionica u Vukovaru

15. srpnja 2016. u Vukovaru je održana prva radionica "Alzheimerova bolest - kako živjeti s njom". Dio je to projekta Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest "Edukacija obitelji i njegovatelja kroz savjetovanje, radionice i grupe za samopomoć", kojeg podržava Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske. Suorganizatori ove radionice bili su Centar za socijalnu skrb Vukovar i Dom zdravlja Vukovar. Radionica je okupila mnogobrojne zdravstvene i socijalne radnike, profesionalne njegovatelje te obiteljske skrbnike osoba s demencijom.

HUAB podržao EU projekt borbe protiv mentalnih bolesti

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest ugostila je 18. svibnja 2016. prvi sastanak radne grupu EU Twinning projekta zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja kao i pristupačnijeg liječenja osoba s mentalnim poremećajima u Hrvatskoj.

Otvorenje odjela za sobe s demencijom u Domu Senior Care u Križevcima 12.4.2016.

12.4.2016. Dom Senior Care u Križevcima otvara suvremeni odjel za osobe s Alzheimerovim bolešću i drugim oblicima demencije.

"Renesansni" Alzheimer Café

3. travnja 2016. u Klub književnika u Zagrebu održan je Alzheimer Cafë čijim programom je dominirao Renesansni ansambl Laudate iz Zagreba i skulpture Hrvoja Dumančića.

Obilježen Tjedan mozga 2016

Međunarodni tjedan mozga obilježen prikladnim predavanjima i razgovorima o Alzheimerovoj bolesti – načinu kako ona utječe na oboljelog i njegove obiteljske skrbnike.