Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

Čet., 16. kolovoz 2018.

Događanja

Alzheimer Café Zagreb - 17.2.2016

Kako prepoznati stres njegovatelja, ublažiti ga i izbjeći, bila je središnja tema našeg druženja na Alzheimer Caféu 17.2.2016 u zagrebačkom Bulldog Pubu.

Pogranična suradnja sa Slovenijom

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest prihvatila je u sklopu EU inicijative pogranične suradnje Hrvatske i Slovenije sudjelovanje u izradi projekta pomoći osobama s Alzheimerovom bolesti u njihovim obiteljskim domovima kao i smjernica za uređenja odjela za osobe s demencijom u domovima za starije i nemoćne.

Globalna povelja o demenciji

Početak Prve edukativne konferencije o Alzheimerovoj bolesti 7. prosinca 2015. obilježilo je potpisivanje Globalne povelje o demenciji. U ime Grada Zagreba potpisao ju je gradonačelnik Milan Bandić

Prvi Alzheimer Café u Rijeci 22.11.2015.

Riječki psihijatri Vjera Matković Fererri i Vladimir Sabljić organizirali su prvi Alzheimer café u nedjelju 22. studenoga 2015. u Vintage baru na Trsatskoj gradini.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2015.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti i prateće aktivnosti Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i njezinih podružnica izazvale su veliko zanimanje građana i medija diljem naše zemlje.