Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

uto., 19. ožujak 2024.

Umag-19-2-2018-dvorana.jpg

Predavanja o Alzheimerovoj bolesti u Umagu

Umagu je 19. veljače 2018. održano nekoliko zanimljivih predavanja o Alzheimerovoj bolesti, životu s demencijom i sigurnosti osoba koje žive s tim simptomima. Brojni građani Umaga iskoristili su tu priliku da podrže inicijative Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolesti i postanu Prijatelji demencije.
Predavanja za javnost

U Kazališnoj dvorani u Umagu, predavanje Rano prepoznavanje Alzheimerove bolesti održala je doc. dr. sc. Nataše Klepac, specijalistice kognitivne neurologije, a o Životu s demencijom u zajednici govorio je Tomislav Huić, dopredsjednika Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i voditelj inicijative Prijatelji demencije – Hrvatska.

Alzheimer Café

AC-Umag-19-2-2018.jpg

Istog dana poslijepodne u Domu za starije Atilio Gamboc u Umagu održan je Alzheimer Café na kojem je Mate Laušić, stručnjak za sigurnost održao predavanje Sigurnosti osoba s demencijom u vlastitom domu i u domu za starije i nemoćne osobe.

Organizatori predavanja bili su Grad Umag, Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i Dom za starije Atilio Gamboc iz Umaga, a održana su u sklopu realizacije prekograničnog EU projekta Demenca aCROsSLO.