Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pet., 24. svibanj 2024.

Događanja

Alzheimer caféi u Pleternici i Pakracu

10. prosinca 2104., održani su Alzheimer caféi u Domu za stare i nemoćne „Bakretić“ u Pleternici te novootvorenoj Gradskoj kavani u Pakracu na temu razvoja Alzheimerove bolesti i skrbi o dementnim osobama.

Alzheimer Café Zagreb - 12.11.2014

12. studenoga 2014. u Gradskoj kavani u Zagrebu održan je jedan malo drugačiji Alzheimer Café

Završen Mjesec borbe protiv Alzheimerove bolesti 2014.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest je u subotu 27. rujna 2014. u Maloj dvorani KD Lisinski u Zagrebu završila svoje aktivnosti u povodu Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti multimedijalnom priredbom „Živjeti s Alzheimerom". Pred punom dvoranom program su uz video projekcije izveli naši ugledni dramski umjetnici Helena Buljan, Doris Šarić-Kukuljica, Urša Raukar i Rene Medvešek te sopranistica Kristina Anđelka Đopar i violončelist Stanislav Kovačić, koje je nakon svakog nastupa publika nagrađivala zasluženim pljeskom.

Alzheimer Café Daruvar - 24. rujna 2014

U srijedu 24. rujna 2014. održan je prvi daruvarski Alzheimer Café. U prostorijama ustanove “Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama”, u koju se se jedva smjestili svi zainteresirani, prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, održao je predavanje na temu „Promjene u svakodnevnom ponašanju koje upućuju na Alzheimerovu bolest“.

Alzheimer Café Osijek - 3. rujna 2014

Prvi Alzheimer Café u Osijeku privukao je više od 100 posjetitelja koji su s velikim zanimanjem pratili niz izlaganja i prikaza obiteljskog života s osobama koje gube sjećanje i samostalnost napretkom Alzheimerove bolesti.