Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pet., 24. svibanj 2024.

Događanja

Alzheimer Café Zagreb - 3. rujna 2014

U srijedu 3. rujna 2014. u 11 sati u zagrebačkoj Gradskoj kavani održat će se Alzheimer Café ćime započinje obilježavanje Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti.

Rujan - Svjetski mjesec borbe protiv AB

Po visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića u našoj će se zemlji u rujnu obilježiti Svjetski mjesec Alzheimera. To je prvi puta da se Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest, ili kraće Alzheimer Hrvatska, koja je do sada obilježavala samo Svjetski dan Alzheimerove bolesti, uključuje punom širinom u ovu svjetsku akciju.

Alzheimer Café 2. srpnja 2014.

Na Alzheimerir Caféu održanom 2. srpnja 2014. u Gradskoj kavani u Zagrebu, mr. sc. Morane Ivičić održala je predavanje „Prikaz slučaja M.H.“ koje razmatra tijek dijagnosticiranja i razvoja Alzheimerove bolesti na stvarnom primjeru.

Održan drugi Alzheimer Café u Pakracu

Na drugom susretu održanom 11. lipnja 2014. u Pakracu okupilo se je tridesetak osoba, od kojih dvadesetak članova obitelji koji brinu o oboljelima od Alzheimerove bolesti među kojima je, što je značajno, bilo najviše onih koji po prvi puta prisustvuju tim našim tematskim druženjima.

Svečani Alzheimer Café 7. svibnja 2014.

Obilježili smo 15. obljetnicu svojeg djelovanja. Učinili mso to na prigodnoj svečanosti tijekom Alzheimer Caféa u Gradskoj kavani u Zagrebu kojem je prisustvovalo 150 osoba. Istaknuto je kako će se naša Udruga u narednom razdoblju posebno zalagati za donošenje Nacionalnog plana borbe protiv demencije, a time i Alzheimerove bolesti, o čemu već ima plan aktivnosti.