Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 14. kolovoz 2022.

Televizja o Alzheimerovoj bolesti i našoj Udruzi

Rad naše Udruge i Alzheimerova bolest česta su tema radijskih i televizijskih emisija. Snimke tih emisja ili njihove najzanimljivije isječke možete pogledati i na našim stranicama...


TV emisija Treća dob o Alzheimerovoj bolesti

news_image
Prva emisija Hrvatske televizije Treća dob nakon ljetne stanke bila je posvećena Alzheimerovoj bolesti. U emisiiji su sudjelovale Mira Dajčić, viši fizioterapeut, potpredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i voditeljica Savjetovališta za članove obitelji te doc.dr.sc. Marijana Braš, dr.med., psihoterapeut i psihijatar na Klinici za psihološku medicinu KBC …

HTV - "Hrvatska uživo" o Mjesecu Alzheimera 2014

news_image
Emisija HTV-a "Hrvatska uživo" (10.9.2014.) o Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest prikazuje razgovor s članovima obitelji oboleljih od Alzheimerove bolesti, Mirom Dajčić, potpredsjednicom Udruge i voditeljicom Savjetovališta Udruge te dr. Goranom Ivkićem, neurologom iz Instituta za mozak Hrvatske.

Radio Sljeme o Mjesecu borbe protiv Alzheimerove bolesti

news_image
Najmanje 85.000 ljudi u Hrvatskoj bori se s demencijom! Do 2030. taj će se broj udvostručiti, a do 2050. utrostručiti! Kako živjeti s Alzheimerom - u Ordinaciji govori Mira Dajčić, potpredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu boelst. Emitirano na Radio Sljemenu 10. rujna 2014 u povodu Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti.

TV Osijek: Prvi Alzheimer Café u Osijeku

news_image
Prilog Dnevnika Osječke TV (3.9.2014.) o prvom Alzheimer Caféu u Osijeku održanom u povodu Mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti.

Slavonska TV o prvom Alzheimer Caféu u Osijeku

news_image
Prilog Slavonske televizije o problemima Alzheimerove bolesti i prvom Alzheimer Caféu u Osijeku održanom 3. rujna 2014.

Plivin doprinos boljoj skrbi i liječenju bolesnika s Alzheimerovom bolešću

news_image
Pliva Hrvatska d. o. o. je u sklopu trajne edukacije liječnika napravila e-tečaj od kolovoza do sredine prosinca 2014. godine na temu Alzheimerove bolesti i demencija. Mentor tečaja je prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

Demencija, Alzheimerova bolest i duhovnost

news_image
Demecija je bila tema emisije Radio Marije LIJEČNIK VAM SAVJETUJE, urednice i voditeljice dr. Katarine Marušić, koja je tom prilikom, 16. svibnja 2014., ugostila prof. dr. Ninoslava Mimicu, psihijatra te predsjednika Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

"Što je to" - kratki film koji bi svi trebali pogledati

news_image
Otac i sin sjede na klupi. Odjednom, vrabac sleti pred njih...