Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 19. svibanj 2024.

Televizja o Alzheimerovoj bolesti i našoj Udruzi

Rad naše Udruge i Alzheimerova bolest česta su tema radijskih i televizijskih emisija. Snimke tih emisja ili njihove najzanimljivije isječke možete pogledati i na našim stranicama...


Vidici jednakih mogućnosti

news_image
O problemima osoba s demencijom u emisiji City Radija HR " Vidici jednakih mogućnosti" govorile su prof. prim. dr. sc. Nataša Klepac, neurolog i Tajana Dajčić, tajnica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest. Urednik i voditelj emisije bio je Drako Matić.

Kako pomoći osobama s demencijom

news_image
U emisiji Čovjek i njegova kultura OTV-a, Tajana Dajčić, tajnica HHUAB-a, govorila je o životu s demencijom i načinima kako možemo pomoći osobama s demencijom i njihovom njegovateljima.

Alzheimer i glazba

news_image
Da glazba i ples iznimno dobrotvorno djeluju na osobe s demencijom poznato je već dugo. U tren oka pobuđuju davno stvorene utiske i potiču na zaboravljene pokrete. Tajnu toga antropolozi nalaze u činjenici da smo u davnini prvo usvojili ritam, a tek zatim govor u današnjem obliku. Tu čaroliju sjajno prikazuje video koji objavljujemo o nekoć profesionalnoj balerini koj…

Radio 92 FM (Slavonski Brod) o životu s osobama s demencijom - druga emisija

news_image
Razgovor s Tajanom Dajčić, tajnicom Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, u povodu Svjetskog mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti. Emitirano 23-9-2020.

Radio 92 FM (Slavonski Brod) o životu s osobama s demencijom

news_image
Razgovor s g. Veljkom Mijićem, obiteljskim njegovateljem osobe s demencijom u povodu Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti.

Alzheimerova bolest u izvanrednim uvjetima

news_image
U emisiji Čovjek i zdravstvena kultura televizije Jabuka, emitiranoj 27. svibnja 2020., analizirana je podrška i pomoć Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest osobama s demencijom i njihovim obiteljskim njegovateljima tijekom borbe protiv korona virusa i prvog oporavka od potresa u Zagrebu.

Treća dob: O osobama s demencijom trebamo brinuti svakodnevno

news_image
U emisiji HTV-a Treća dob, emitiranoj 3. veljače 2020., naglašeno je ponovno kako je svakodnevno potrebno tražiti pomoć za oboljele od različitih vrsta demencije, kao i za članove njihovih obitelji. Na žalost, medijski i javni prostor zaokupljen je dnevnopolitičkim prepucavanjima od kojih nitko nema koristi. A u tišini i svakodnevnoj borbi za preživljavanje gotovo je …

TV Jabuka o Svjetskom mjesecu Alzheimerove bolesti 2019.

news_image
U emisiji TV Jabuke "Čovjek i zdravstvena kultura", emitiranoj 23.10.2019., nastupila je Tajana Dajčić, tajnica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolesti koja je govorila o aktivnostima Udruge tijekom obilježavanja Mjeseca Alzheimerove bolesti, njezinom dvadeset godišnjem kontinuiranom radu i potrebi daljnjeg jačanja javne svijesti o demenciji.