Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 24. rujan 2022.

Televizja o Alzheimerovoj bolesti i našoj Udruzi

Rad naše Udruge i Alzheimerova bolest česta su tema radijskih i televizijskih emisija. Snimke tih emisja ili njihove najzanimljivije isječke možete pogledati i na našim stranicama...


Mira Dajčić o Alzheimerovoj bolesti u emijsiji Radio Knina

news_image
U emisiji Govorimo o zdravlju Hrvatskog radija Knin o Alzheimerovoj bolesti govorila je gđa. Mira Dajčić, bacc. physioth, predsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

Nove mogućnosti liječenja Alzheimerove bolesti

news_image
O novim lijekovima i mogućnostima liječenja Alzheimerove bolesti kao i naporima da se podupru osobe s demencijom i njihovi njegovatelji, u emisiji OTV-a „Čovjek i zdravstvena kultura“ urednice Sonje Njunjić, govorile su 22.9.2021. prof. prim. dr. sc. Nataša Klepac i Tajana Dajčić, tajnica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti 2021

news_image
Razgovor s patronažnim sestrama i Tajanom Dajčić, tajnicom Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti objavljen na Prvom programu Hrvatskoga radija.

Vidici jednakih mogućnosti

news_image
O problemima osoba s demencijom u emisiji City Radija HR " Vidici jednakih mogućnosti" govorile su prof. prim. dr. sc. Nataša Klepac, neurolog i Tajana Dajčić, tajnica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest. Urednik i voditelj emisije bio je Drako Matić.

Kako pomoći osobama s demencijom

news_image
U emisiji Čovjek i njegova kultura OTV-a, Tajana Dajčić, tajnica HHUAB-a, govorila je o životu s demencijom i načinima kako možemo pomoći osobama s demencijom i njihovom njegovateljima.

Alzheimer i glazba

news_image
Da glazba i ples iznimno dobrotvorno djeluju na osobe s demencijom poznato je već dugo. U tren oka pobuđuju davno stvorene utiske i potiču na zaboravljene pokrete. Tajnu toga antropolozi nalaze u činjenici da smo u davnini prvo usvojili ritam, a tek zatim govor u današnjem obliku. Tu čaroliju sjajno prikazuje video koji objavljujemo o nekoć profesionalnoj balerini koj…

Radio 92 FM (Slavonski Brod) o životu s osobama s demencijom - druga emisija

news_image
Razgovor s Tajanom Dajčić, tajnicom Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, u povodu Svjetskog mjeseca borbe protiv Alzheimerove bolesti. Emitirano 23-9-2020.

Radio 92 FM (Slavonski Brod) o životu s osobama s demencijom

news_image
Razgovor s g. Veljkom Mijićem, obiteljskim njegovateljem osobe s demencijom u povodu Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti.

« Prethodno1234567...12Sljedeće »