Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

sub., 20. srpanj 2024.

Mira Dajčić volonter godine

Mira_Dajcic_volonter-godine.jpg

Na slici: Mira Dajčić u društvu Gordane Radonić – načelnice odjela za razvoj izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te doc.dr.sc. Ninoslav Mimica predsjednik HUAB-a.

 

U povodu Međunarodnog dana volontiranja 5. prosinca, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Delegacija Europske unije u RH dodijelili su u Zagrebu nagrade najistaknutijim hrvatskim volonterima, među kojima je ovo prestižno priznanje za osobni doprinos dodijeljeno MIRI DAJČIĆ, potpredsjednici i voditeljici Savjetovališta Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

Volonterski rad Mire Dajčić bitno utječe na kvalitetu življenja osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i njihovih obitelji.  Stalno unaprjeđujući i promičući djelovanje Savjetovališta za obitelji oboljelih od Alzheimerove bolesti, razvila je jedinstven i sveobuhvatan sustav pomoći.

Osim redovnih sastanaka s članovima obitelji oboljelih u prostorijama Udruge tijekom kojih pruža stručne savjete, pokrenula je i rad Grupa za samopomoć, a stalno je dostupna i na SOS telefonu (mobitelu) Udruge, kojim njezini članovi uvijek mogu dobiti potrebne savjete.   

Stručni rad Mire Dajčić uz ostalo obilježava i autorstvo različitih brošura namijenjenih svima koji njeguju oboljele od Alzheimerove bolesti kao i mnogobrojni stručni članci i javni nastupi kojima neumorno promiče potrebu davanja veće društvene pažnje ovoj opakoj bolesti koja poprima gotovo epidemijske razmjere.

Državna nagrada za volontiranje najviše je priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti. Dodatni značaj ove nagrade u 2011 godini je u činjenici da je dodijeljena u Europskoj godini volonterstva.

Državnu nagradu za volontiranje gđi. Miri Dajčić predao je državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić, a u ime Europske unije na istoj je čestitao Šef delegacije Europske unije u RH, veleposlanik Paul Vandoren.