Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 19. kolovoz 2019.

Međunarodni dan volontera

Mira Dajčić volonter godine 2011.

Podpredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i voditeljica njegova Savjetovališta, gospođa Mira Dajčić, proglašena je hrvatskim volonterom godine 2011. Ovo visoko Državno priznanje kojeg potpisuje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske dodjeljeno joj je osobno u povodu Međunarodnog dana volontera koji se temeljem odluke Opće skupštine Ujedinjenih naroda obilježava svake godine 5 prosinca.

Mira_Dajcic_volonter-godine-2011.jpg

Najboljim organizatorom volontiranja proglađena je Udruga ZORA iz Čakovca, koja radi na prevenciji nasilja i razvoju ljudskih prava.

Volonterski rad gospođe Mire Dajčić u Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest kojemu je jedan od utemeljitelja, ističe se jedinstvenošću, znanjem i iskustvom te posebice komunikativnošću i upornošću što dokazuje i 1325 volonterskih sati rada u razdoblju od godine dana, ističe se u obrazloženju nagrade.

U svojim govorima i gospođa Dajčić i izvršna direktorica Udruge ZORA istakle su kako je primaju u ime svih volontera i volonterki s kojima su radili, te istakle osobni razvoj kojeg osobi donosi volontiranje, uzajamnost primanja i davanja.