Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 19. kolovoz 2019.

HUAB podržao EU projekt borbe protiv mentalnih bolesti

Working Group at a meeting in Alzheimer Croatia.jpg

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest ugostila je 18. svibnja 2016. prvi sastanak radne grupu EU Twinning projekta zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja kao i pristupačnijeg liječenja osoba s mentalnim poremećajima u Hrvatskoj.

Nositelj ovog projekta vrijednog 670.000 eura je Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, a provodi se u suradnji Hrvatskog instituta za javno zdravstvo i Nizozemskog instituta za mentalno zdravlje i ovisnost Trimbos. Očekivani rezultati su unaprjeđenje ranog prepoznavanje problema mentalnog zdravlja i poremećaja, poboljšanje izvanbolničke skrbi i boljih mogućnosti liječenja te jačanja javne svijesti o problemima koje izazivaju mentalni poremećaji.

Alzheimer Croatia pozvana je da svojim iskustvom i znanjima pomogne radnoj grupi u izradi što kvalitetnijih programa ranog prepoznavanja demencije i adekvatne skrbi za oboljele od neurodegenrativnih bolesti kao i edukacije profesionalnih njegovatelja i obiteljskih skrbnika. Bit će to prilika da se još snažnije promoviramo naš prijedlog Nacionalne strategije borbe protiv demencije.

EU-Twinning-promo-Zagreb.jpg

S promocije Twinning projekta u EU domu u Zagrebu