Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 16. rujan 2019.

Grad Zagreb usvojio Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnog društva u RH

Deklaracija.JPG

Na svečanoj sjednici Koordinacije Grada Zagreba za ujednačenost  suradnje i postupka dodjele financijskih potpora udrugama, gradonačelnik Milan Bandić potpisao je 27. travnja 2017. u palači Dverce Deklaraciju o suradnji gradova i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Između ostalih, toj svečanosti nazočila je i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

Riječ je o Deklaraciji koju je pripremila uža radna skupina sastavljena od predstavnika Vladinog ureda za udruge, organizacija civilnoga društva i Udruge gradova, a gradonačelnice i gradonačelnici njome izražavaju spremnost za razvijanje suradnje i partnerskog odnosa s organizacijama civilnoga društva te se obvezuju na provođenje aktivnosti kojima se unapređuje savjetovanje te uspostavlja transparentan i djelotvoran sustav financiranja i podrške u provedbi projekata i programa organizacija civilnoga društva od interesa za opće dobro.

Dijalog, suradnja i partnerstvo su temelji razvoja civilnog društva i suvremene demokracije i s tom porukom ću danas potpisati Deklaraciju, rekao je gradonačelnik Bandić, uz napomenu da je zadaća Gradske uprave daljnje poticanje i razvijanje dijaloga s građanima jer se kroz komunikaciju svaki dan može naučiti nešto novo, a suradnjom i zajedničkim radom se puno više toga može napraviti.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest već duži niz godina uživa povjerenje Grada Zagreba koje se ističe plodonosnom suradnjom u realizaciji niza projekata Gradskog ureda za zdravstvo i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Zahvaljujući tome Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest postala je sastavnica javno-zdravstvenih politika Grada Zagreba.