Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 21. srpanj 2019.

26. konferencija Alzheimer Europe

Potreba razvoja demenciji prijateljskih zajednica i izvrsnosti u dijagnosticiranju bolesti koje izazivaju demenciju

U Kopenhagenu je od 31. listopada do 2. studenog 2016 održana 26. konferencija Alzheimer Europe, koja je bila posvećena izvrsnosti u istraživanju demencije i skrbi o osobama koje žive s njom. Poseban naglasak konferencije bio je na razvoju demenciji prijateljskih zajednica i izazovima izvrsnosti u dijagnosticiranju bolesti koje izazivaju demenciju, načinu njezina istraživanja i liječenja kao i inovativnih skrbničkih pristupa koje stavljaju potrebe osoba s demencijom u prvi plan.

Konferencija je uz ostalo uputila apel vladama koje u Europi još nisu pristupile usvajanju Nacionalnih strategija borbe protiv demencije – da to učine što prije.

26 konf Alzheimer Europe Kod našeg postera.jpg

Hrvatsku udrugu za Alzheimerovu bolest na konferenciji je predstavljao njezin predsjednik prof. dr. sc. Ninoslav Mimica, koji je u tzv. poster-sekciji prikazalo plakat Udruge: Alzheimer Caféi u Hrvatskoj.

Ovogodišnja konferencija bila je još jedna prilika njezinim sudionicima, članicama Europske federacije nacionalnih udruga za Alzheimerovu bolest, da razmjene iskustva i da još izravnije povežu svoje napore u borbi protiv Alzheimerove bolesti kao i nastojanja da breme demencije učine podnošljivijim obiteljskim skrbnicima.