Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

ned., 21. srpanj 2019.

Obilježen Tjedan mozga 2016

Naša Udruga i ove je godine obilježila Međunarodni tjedan mozga prikladnim predavanjima i razgovorima o Alzheimerovoj bolesti – načinu kako ona utječe na oboljelog i njegove obiteljske skrbnike.

Tj_mozga-Klepac-15-3-2016.jpg

Teme predavanja bile su edukativne, a održale su ih članice našeg Upravnog odbora. U prvom, održanom 15.03.2016. doc.dr.sc. Nataša KLEPAC, neurolog Klinike za neurologiju KBC Rebro iz Zagreba, prikazala je tijek razvoja i posljedice Alzheimerove bolesti, a u drugim predavanju održanom 17.03.2016., dr. sc. Marija KUŠAN JUKIĆ, psihijatar iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. A. Štampar“, upoznala nas je s najčešćim uzrocima i opterećenjima koje njegovateljima osoba s demencijom stvara njihov emocionalni stres.

Tjedan-mozga-17-3-2016-Kusa.jpg

Posjetitelji ovih predavanja iskoristili su priliku i da dobuju neposredne odgovore na brojna pitanja koja se tiču njihovih osobnih iskustava s Alzheimerovom bolešću i načinima kako da se bolje nose s njezinim nedaćama. Iako su ove teme čest predmet razgovora s našim članovima i javnošću općenito, pokazalo se kako one uvijek iznova plijene pažnju, pa će se svakako i ubuduće o njima razgovarati u našoj Udruzi i svim mjestima na kojima o njima govorimo, posebice na našim druženjima u Alzheimer Caféima.