Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 16. rujan 2019.

Predavanjima u povodu 14. Tjedna mozga u našoj Udruzi prisustvovalo više od 200 ljudi

Tjedan-mozga-2015.jpg

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i ove se godine pridružila aktivnostima Tjedna mozga usmjerenima na povećanje svijesti i spoznaja o funkcijama mozga te popularizaciji neuroznanosti. U sklopu tih aktivnosti u prostorijama naše Udruge u Zagrebu, Vlaška 24, održana su 3 predavanja koja su funkcije mozga sagledavala kroz Alzheimerovu bolest:

  • U ponedjeljak 16. ožujka 2015., u 13 sati, predavanje je održala doc.dr.sc. Nataša Klepac (specijalist neurolog) s temom: „Što je Alzheimerova bolest“.
  • U srijedu 18. ožujka 2015., u 13 sati, predavanje je održala dr.sc. Marija Kušan Jukić (specijalist psihijatar) s temom: „Komunikacija s osobom oboljelom od Alzheimerove bolesti“.
  • U četvrtak 19. ožujka 2015., u 13 sati, predavanje je održala dr. sc. Paola Presečki (specijalist psihijatar) s temom: „Život s Alzheimerom“.

Ove teme i naši članovi - renomirani predavači, specijalisti za Alzheimeorvu bolest privukli su iznimnu pozornost kakao naših članova tako i javnosti. Skromni prostor naše Udruge u Vlaškoj 24 u Zagrebu gotovo da je bio premali za sedamdesetak posjetitelja po predavanju prosječno. Usprkos činjenici da su mnogi morali stojeći pratiti predavanje, svi su izrazili zahvalnost što smo im približili navedene teme – za koje očitujemo sve veći interes. Nadamo se zato da ćemo skorašnjim proširenjem našeg prostora ubuduće moći bolje ugostiti posjetitelje naše Udruge.