Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

pon., 19. kolovoz 2019.

Održana 1. regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji u Požegi

Požega-1-4-2017.jpg

31. ožujka i 1. travnja 2017. u Požegi je pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske i Požeško-Slavonske županije održana 1. regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji, a kojoj je suorganizator bila naša Udruga.

Tijekom dvodnevnog rada uz odgovore na pitanja koje tražimo u ordinaciji i centrima socijalne skrbi, konferencija ja razmotrila i probleme s kojima se susreću obiteljski skrbnici i profesionalni njegovatelji osoba s demencijom. Posebna vrijednost ove konferencije istaknula se je dobrim odabirom tema i praksi koje prevladavaju u ovoj regiji.

Konferencija u Požegi bila je prilika i za predstavljanje EU programa Demenca aCROsSLO u kojem naša Udruga ima istaknuto ulogu u razvoju programa edukacije i preporuka za oblikovanje okružja za osobe s demencijom.

Konferencija je započela prihvaćanjem Globalne povelje o demenciji, a završila Okruglim stolom "Pomoć u skrbi oboljelima od Alzheimerove demencije i njihovim obiteljima". Odlična organizacija i posjećenost upućuje kako su ovakve konferencije potrebne i u drugom regijama Hrvatske.

Požega-31-3-2017.jpg